De Camping
De camping is direct aan het meer gelegen. Vanaf de huisjes kun je zo het straatje uit wandelen naar de oever. 

In de ochtend heb je het meer helemaal voor jezelf en kun je in alle rust de dag starten met een ochtendduik. Gedurende de dag wordt er veel gezond, gespeeld, gezwommen en gevaren.

In de avond verandert de oever langzaam in een verlengstuk van de huiskamer. Koppeltjes zitten in ligstoelen en drinken samen een wijntje, er wordt gitaar gespeeld en gezongen terwijl even verderop een hele Italiaanse familie aan lange tafels uitgebreid aan het dineren is.

Het meer is dan ook de grootste trekpleister van de camping. 

winkel en barretje

Op de camping is een gezellige winkel en barretje. In de ochtend kun je hier ontbijten in Italiaans stijl, een ijsje eten of een aperitiefje drinken.

restaurant

Het restaurant op de camping staat bekend om zijn heerlijke pizza’s (de specialiteit is de 1/5 meter pizza) die je ook kunt afhalen om in je huisje of aan het meer te eten.

zwembad

Het zwembad (met 3 glijbanen) is geopend van begin juni tot half september. Naast de twee grote baden is er een kinderbad, hydro-massage, zonneterras en een gezellige bar zodat je naar de kinderen kunt kijken terwijl je zelf geniet van een kopje koffie.

animatie

In de zomerperiode is er Nederlandse animatie, een speeltuin, trampolines, speelveld, tafeltennis en kleinschalige jeugddisco. 

Fact’s 

  • Porlezza ligt op 975 km afstand van Utrecht 
  • De camping ligt direct aan het meer van Lugano
  • Het meer van Lugano heeft een grootte van 48,7 km2 en kent een diepte van 288 meter
  • De oevers kennen kiezelstranden en rotsen
  • Het meer van Lugano ligt voor 63% op Zwitsers en voor 37% op Italiaans gebied