Uitstapjes voor de genieter tot thrill-seeker

Uitstapjes en avonturen beleven brengen kleur aan je  vakantiebeleving en je herinneringen. Relaxen op de camping is heerlijk maar sommigen houden hiernaast ook van wat actie in de tent. Nou, daar leent deze omgeving zich perfect voor!

De dagtrips die je kunt ondernemen vanaf de camping zijn legio. Hier vind je de top vakantietips voor het Meer van Lugano. Het aanbod in de directe omgeving is zeer breed. Hieronder een greep uit onze favorieten.

Porlezza Spritz

Porlezza

Het idyllische Italiaanse dorpje Porlezza ligt op 10 minuten lopen van de huisjes.  Via de oever van Lago du Lugano is een mooi wandelpad.

We lopen graag naar het centrum voor een ijsje.  Aan de boulevard zijn diverse barretjes en restaurants., winkels en de VVV. 

Er is een echte Italiaanse levendige markt op zaterdag en op woensdagmiddag/avond.

boottocht

Boottocht

Zowel aan het meer van Lugano als het Comomeer (op 15 minuten rijden afstand) kun je een boottocht boeken, of met je eigen gezelschap een privé speedboot huren. 

Vanaf het water kun je de omgeving echt goed ontdekken. 

Vele plekjes zijn alleen met een boot te bekijken of te bezoeken. Er zijn ook restaurants die alleen per boot bereikbaar zijn.

mountainbike activiteiten Porlezza

Mountainbike

In Porlezza kun je  diverse fietsen huren. Er zijn verschillende routes die je kunt maken door de  omliggende bergen. 

Op de fiets ervaar je de omgeving intens, je voelt wat de bergen doen als je moet klimmen maar ook heerlijk om naar beneden te zoeven. 

Met onze kinderen van 13 jaar hebben we een tocht van 30 km en van 50 km gemaakt (op een elektrische mountainbike.

waterval

Waterval van Porlezza

Vlak bij de camping is een  waterval waar je heerlijke verkoeling kunt vinden op warme dagen.

Met de auto rij je in 5 minuten naar Begna. Je kunt je auto parkeren bij de kerk. vanaf daar start een mooi wandelpad waarna je na een klein half uurtje uit komt bij de waterval.

Een bezoekje hier is bij ons vaste prik op het programma. Broodjes en handdoek mee:-)

Sentiero delle Espression

The Sentiero delle Espressioni

Een wandeling met een mooie combinatie van natuur, spannende sculpturen en uitzicht op het Comomeer. Onderweg kom je langs een meer en berghut waar je heerlijk kunt lunchen.

De Sentiero delle Espressioni (Het pad van uitdrukkingen) is ontstaan door een project met medewerking van houtkunstenaars die elk jaar een week lang een competitie houden en dan live sculpturen maken. Zo wordt ieder jaar de wandeling uitgebreid en komen wij ieder jaar de nieuwe objecten ontdekken.

afstand camping: 24 km

Parapante in Porlezza

Parapente / Parasailen

Zo vrij als een vogel! Dat is het gevoel dat ik had in de lucht, zo tof om te zweven en om je heen te kijken met uitzicht over het hele dal. 

De begeleiding van de mensen van Camfly is top. Het avontuur begint al met een bustocht door de bergen naar een bergwei, op het gras wordt het scherm uitgelegd en krijg je instructies. 

En dan is het moment daar, je rent van de berg af tot de wind het scherm lift en je gaat vliegen! Vanaf dan kun je genieten van het zicht op het meer van Lugano, de bergen  en het Comomeer.

afstand camping: 3 km

Paardrijden

De camping ligt in een vallei, omringd door veel groene weilanden. Dit is één van de redenen dat paardenliefhebbers aantrekkelijk vinden aan dit gebied. 

Als je gaat wandelen kom je al snel deze edele viervoeters tegen.

Je kunt een lesje boeken in de bak, wij hebben gekozen voor een buitenrit.

De ervaren gids van Ranch Prato Rotondo nam ons mee naar paden die wij nooit zelf hadden ontdekt. Wij vonden het een leuke manier om de omgeving te verkennen.

afstand camping: 2 km

Afstand naar/vanaf onze chalets:

  • Comomeer ca. 13 km.
  • Como 50 km.
  • Lugano 15 km.
  • Milaan 80 km.
  • Luchthaven Milano
  • Malpensa  90 km.